Основні теми:

29 червня 2009 р.

Девід Вебер. Космічна станція Васіліск

David Mark Weber. On Basilisk Statio
Серія фантастичних романів розпочата книгою "Космічна станція Васіліск". Наразі включає 11 романів та кілька паралельних чи додаткових творів. Є однією з най відомих сучасних фантастичних серій. Всі романи об'єднані одним головним героє - офіцером космічного флоту Зоряного Королівства Мантікора - Хонор Харрінгтон. Ромнаи можно віднести до жанру епічної бойової зоряної фантастики.
Автор відверто не ховаючись запозичував все що можна з британського флоту 19 ст, і основним джерелом запозичень стала відома серія про Лейтенанта Хорнблауера, автор С.С.Форестер яка є кудьтовою в англомовних країнах.
Мені порекомендував цю серію старий приятель як "поеруче чем Буджолд", бо саме я його свого часу на Буджолд підсадив.
Тепер моє враження. Це не Буджолд. Це значно гірше. Чому? Тому що Буджолд у жодному романі не повторювалась, тому що її персонажі живі та розвиваються, тому що не знаєш чим все скінчиться. Та і сама Буджолд певно не знає) І тому що написавши "Цівільні дії" вона поставила КРАПКУ хочаб могла до кінця життя писати будьяку лабуду про Форкосігана і це б купляли.
А романи Вебера нагадують детективний серіал, де в кожній серії циклічний сюжет з невеликими варіаціями. Є головний герой, чекаємо 1-2 головних злодіїв, одну-дві великі проблеми, все скінчиться добре але когось хорошого вб'ють.
Прочитав 9 з 11 романів. Тількино прочитав анотацію 10 і рішив що з мене досить.
Оцінка: 6/10
Рекомендація: читати принамні перші кілька романів а далі як піде

6 коментарів:

  1. Могу ответить только одно - у Буджолд из всей серии реально хороши только 2, отсилы 3, романа. Больше половины - или подростковое чтиво, или вообще - женский роман. Серия Вебера абсолютно ровная, без подьемов и взлетов. От любой книги гарантировано одинаковое впечатление. + Кроме основной серии о самой Хонор Харрингтон у Вебера уже начаты две боковые, с другими главными героями. + Море сопутствующих повестей и рассказов.
    Что еще удивляет в этом писателе - параллельно с тремя сериями романов вокруг мира Хонор Харрингтон, Вебер активно, пусть и не столь плодотворно, продолжает еще 6 или 7 многосерийных проектов - боевой фантастики, альтернативной истории, фэнтези... Писучий, гад!

    ВідповістиВидалити
  2. я уже тебе говорил почему закинул читать вебера, когда открыл очередную... 9 книгу, понял что знаю о чем она будет написана и чем закончится, и про что будет 10... поэтому и кинул.
    а есть переводы других серий вебера? попробую почитать.
    а на буджолд не наезжай, у нее кажды роман оригинальный и не повторимый. даже последние Комарра и Гражданские компании. Дипломатический имунитет был провальным, поэтому она поставила ТОЧКУ и закончила серию.

    ВідповістиВидалити
  3. Не надо было читать больше 5 романов подряд!

    ВідповістиВидалити
  4. ну может через годик или два мне захочется узнать чем там все закончилось...
    кинь мне еще раз сдесь линк на фан-сайт вэбера

    ВідповістиВидалити
  5. Ну ты и оптимист!!! Не надейся - через "годик или два" он не закончит! )))))

    А русскоязычный фансайт туточки: http://www.woweber.com/index.php

    Там есть ссылочка и на чат с САМИМ. Только, думаю, нам с тобой она ни к чему )))

    ВідповістиВидалити
  6. а ты из "балтийской" серии чтото читал? в оригинале :) а то я смотрю на сайте перевода нету...

    ВідповістиВидалити