Основні теми:

25 вересня 2009 р.

Генри Лайон Олди. Андрей Валентинов. Алюмен. Книга первая. Механизм времени.


Фанатстика, альтернативна-історія.
Перший роман трилогії (?)

Люблю Харків. На мою думку одне з найкращих та найcамобутніших міст України. І ще Харків для мене центр справжньої нашої фантастики. Бо там живуть і пишуть мої самі улюблені автори Андрей Валентинов - історик Андрій Шмалько та Г.Л.Олді - Олег Громов та Дмитро Ладиженскій - письменники, поети, драматурги, театральні режисери та майстри східних єдиноборств. У кожного свій оригінальний стиль, свої риси, а коли вони пишуть разом то чекаємо завжди чогось несподіваного та особливого.
Цього разу автори перенесли нас у 30-ті роки ХІХ ст. Час науки та ідеалізму. Коли Європа ще не відійшла від наполеонівських воєн. У романі є все - і молоді революціонери і безсмертні якобінці, фрнкенштейн та живі мерці, божевільні вченні та ілюмінати, Дюма, Месмер та Тьєр. Красота. Одразу попереджаю що у традиції Олді зробити початок роману "важкуватим". Пролізти в сюжет, розібратися в подіях потребує сил і часу. Але воно того варте. Ну і завдячимо Валентінову-Шмалько. Історична атмосфера на "п'ятірочнику".
Взагалі це дуже важка робота "тримати марку". А Олді та Валентінов це сильні марки. Цей роман марку тримає.
Книга скінчилась. Багато запитань, жодних відповідей. Чекаємо продовження? А я вже скачав!


Оцінка: 8/10
Рекомендація: дуже якісно. Але як що ще не читали Олдей то краще почати з чогось іншого.
Скачати на Лібрусеке
Всьо, лібрусек майже іздох :( день працює, два лежить. Тож з цього моменту я рішив на дійсно цікави книжки не давати лінки, а заливати їх самотужки на хостінг та пропонувати вам їх скачувати. Тож за початок нової традиції:

Немає коментарів:

Дописати коментар