Основні теми:

8 грудня 2009 р.

Зыков Виталий. Под знаменем пророчества.


Фентезійний серіал. Наразі вийшло чотири томи.
Взагалі тема "наші там" за умов правильного застосування дуже продуктивна. І цього разу автор засунув до фентезійного світу цілих п'ять молодих людей. І обійшовся з ними круто. Помучав покидав познущався.
Саме цінне у фентезійний книзі це світ, а світ автору вдався. Реалістичний детально вимальований з цікавою історією, логічною магією, проблемним сьогоденням. Все гармонійно та логічно. Взаємодія рас та сил. Опис воєн, боїв, політики та дипломатії.
Світ не справедливий небезпечний але такий привабливий. "Нашим" також не переливки. Одразу вир неприємностей і загроз.
Загальне враження від серії дуже позитивні. Цілком придатна до читання. Якісне класичне фентезі.
Тепер про погане. Три перших романи я прочитав із за захопленням, спокійно чекав четвертого. Дочекався. Ні, не чим не гірше попередніх. Але... Поет в Росії більше ніж поет. Таке враження що усі автори популярного чтива у РФ мусять відбувати панщину у "міністерстві правди". Відпахав свої трудодні і товаріщ Зиков. Дуже поганий персонаж король одної невеличкої держави був охрещений Мішко І Свілі, а якщо хтось не здогадався то автор ще примусив бідного короля з'їсти хустку... Ну і якже обійтися у фентезійному романі без авторських роздумів на тему америки та оранжевих революцій. Одразу після ельфів, драконів та магів сама актуальна тема російської фентезі це "сволочі піндаси"... Дело Лукьяненко живьот і побєждаєт. Одне слово КАЦАПИ.

Рекомендації: ну навіть не знаю. Книжки якісні але автор уйобок. Купувати точно не варто.

Оцінка: 8/10 за всю серію. -1 за останній роман.

Всі книги автора на Лібрусеке.

Немає коментарів:

Дописати коментар